Bonaire

Hej hopp alla bloggers!! Sitter just nu vid poolen och njuter av härlig karibisk musik. Visserligen lite molnigt men när det är närmare 30 grader varm så gör det inte så mycket :) Vi har idag en skön dag till havs och snart ska vi gå och äta lunch på IZUMI där dom har den mest fantastiska sushi vi någonsin ätit :)
 
I går var vi i Kralenduk som är huvudstaden på Bonaire. Det är en liten holländs ö precis som Curaçao och ligger mellan Curaçao och Aruba. Det är första gången vi var där och det är ju alltid kul att se en ny ö. Staden var liten och charmig och kändes väldigt ren och fräsch för att vara i Karibien och det är absolut första gången jag ser en rulltrappa här nere....... :) den fanns i en liten galleria som kändes riktigt modern. 
 
Vi tillbringade någon timme på stan innan vi tog en taxi till en beach. Taxin tog ca 15-20 min och det var kul att se lite av ön och inte bara stan. Det visade sig att den är väldigt platt och karg. Där vi åkte såg det nästan ut som om naturen var död......rena rama ökenlandskapet med bara kaktusar och sten......inte en palm i sikte. På de flesta andra karibiska öar vi varit på har naturen varit vacker men här kändes det ödsligt och lite spöklikt. Tror att det beror lite på att dom har så mycket salt i markerna så det är inte så mycket som kan växa. Saltet säljs överallt här i alla varianter. 
 
Beachen var iallafall en oas i allt det döda......med fantastisk fin vit sand och helt klart turkost vatten. Otroligt varmt vatten och väldigt långgrunt. Ett paradis för vindsurfare som det kryllade av. Vi tillbringade en fantastisk dag där och åt även en god lunch på den lilla restaurang/bar som låg där Innan det var dax att ta taxi till båten igen.
 
I förrgår var vi på Aruba. Vi kom iland vid halv ett tiden och bestämde att vi skulle stanna i stan. Så vi hade ett par sköna timmar i Oranjestad som är en ganska mysig liten stad. Blev lite shopping till våra barnbarn och softade sen med en kall Corona på en bar precis vid vattnet. Livet kan vara bra skönt ibland när man bara glider runt och tar dagen som den kommer och att det dessutom är varmt och skönt gör ju saken ännu bättre.....:) 
 
Det är synd att ni inte kan få några foton men lovar att lägga upp massor när vi kommer till New York om det inte blir bättre här på båten..
 
Nu ska jag nog hoppa ner i poolen och plaska lite innan lunch :) ha det bäst så hörs vi senare. Kramar från oss!!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Åke

Låter skönt, ta dagen som den kommer. Njut så mycket ni kan

2015-04-18 @ 20:11:51
Postat av: Sandda

Det låter iaf som att ni har det bra :) sola mycket och ta hand om er. Puss ❤️

2015-04-18 @ 23:30:50
Postat av: Gunnel

Ser fram emot alla sköna bilderna. Lyckostar som har så mycket sol och värme

2015-04-19 @ 06:04:17
Postat av: Irene

Låter härligt! 😎. Och kul med en ny ö!! För ni har väl snart sett de flesta därnere😜. Ser fram emot bilderna.
Ha det fortsatt mysigt!
Kramar

2015-04-19 @ 22:21:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0