Lata dagar till havs

Hoppas ni alla har det bra därhemma i gamla Svedala......Själva har vi det toppen!!! Och nu har vi verkligen fått den fantastiska karibien värmen. Så vi bara njuter.......Vi har ju inte så mycket att berätta eftersom vi inte gör så mycket annat än har det bra....:) Vi har faktiskt beökt gymet oxå..:)
 
På kvällarna har vi fullt upp med att gå på alla migelpartyn. Eftersom vi är trogna kryssare blir vi ju bjudna på en massa extra tillställningar som vi naturligtvis måste gå på :) Sen har vi ju våra galna kompisar som underhåller oss till långt in på natten......haha......ett hårt liv att kryssa........
 
Imorgon får vi fast mark under fötterna igen, då kommer vi till St:Kitts. Ska bli rätt skönt att komma iland lite trots att vi har haft tre sköna sjödagar utan sjögång.
 
Nu är det dax att svida om. Ikväll ska vi äta på en av de specialrestaurangerna som finns ombord som har riktigt fantastisk mat. Ikväll blir det den Italienska.
 
Ha det bäst
 
Redo för en kväll på "stan".......haha..... skönt att slippa ta en taxi ut.....
 
Benke spelar champagnespelet....:))
 
Mingelparty..........
 
En härlig lunch.......man kan ju inte klaga på utsikten....
 
 
Min blogg hörna.......
 

Brilliance of the Seas.....

Sitter i hytten och tittar ut över en underbart vacker solnedgång........
 
I går kom vi alltså ombord på den lilla båten "Brilliance of the Seas" och det känns ju lite som att komma hem......vi har ju gjort det nu ett par gånger.......vi räknade efter och kom fram till att det här är den femtonde kryssen som vi gör......hmm.
 
Vi kom iallafall ombord väldigt fort och smidigt och fick våran hytt direkt. Vi softade runt lite, käkade lite lunch och efter den obligatoriska säkerhetsövningen var det dax för sailaway partyt.......och för en gångs skull kunde man faktiskt vara ute på pooldäck då..........Förra året från Boston hamnade vi ju den hemska monsterstormen Sandy och året innan det drog ju värsta snöstormen in över oss.......så i år har vi tur med vädret än så länge.......:)
 
På kvällen återförenades vi med de tre par från Boston som vi träffade förra året. Det är ju ett helt galet gäng som man har tokroligt med. Så middagarna på denna kryss kommer inte bli särskilt lugna.....haha
Det var verkligen jätteroligt att träffa dom igen.
 
I dag har vi mest glidit runt......det har inte riktigt varit poolväder så vi har mest varit inne......ätit, fikat, sovit middag....:)
 
Nu är det hög tid för mej att göra mej iordning för kvällens äventyr. Kapten har ett välkommen ombord mingel med champagne och det vill vi ju inte missa.....:)
 
Softar lite i hytten efter vi kommit ombord.....kollar lite info om dagens aktiviteter....
 
Sail Away party på pooldäck....:)
 
Bye bye Boston....
 
Vårt galna gäng......
 
 

Boston

Hej hopp! Här kommer en liten uppdatering......Gårdagen....alltså fredag.....blev en vääääldigt lång dag. Flygresan över Atlanten gick väldigt smidigt och vi blev bortskämda och uppassade! Åt och drack mycket gott :-)  Sen blev landningen rätt jobbig för framför allt Benke som blev väldigt grön/grå i ansiktet. Planet hoppade och studsade ganska rejält. Av någon anledning verkar det alltid vara skumpiga landningar i New York men den här var värre än värst........men vi överlevde det oxå trots att det var otäckt.
 
Lång och jobbig väntan på nästa plan.......men det tar ju sin lilla tid att gå igenom tullen....hämta ut alla väskor, checka in dom på nytt och sen igenom säkerhetskontrollen igen........
Planet till Boston gick däremot väldigt fort.......Det skulle ta 1 tim och 20 min men det tog bara 45 min......... kapten måste haft hemlängtan.....:)
 
Taxi till hotellet.....det gamla vanliga Omni Parker som vi brukar bo på, checkade in, käkade en snabb enkel middag på hotellet och däckade fullständigt i den den sköna sängen när klockan var åtta (lokal tid). Klockan tre på natten väcktes vi brutalt av att det var ett fasligt oväsen.......ett brandalarm.....!!! Det var bara att kasta sig ur den varma sängen, slänga på sig lite kläder och tränga sig ner för brandtrappan med alla andra nevösa människor. Man undrar ju om det är på riktig.......När vi kom ner mot lobbyn så kände man den stickande röken......Det blev lite rörigt ett tag med människor som irrade runt......larmet som tjöt och personalen som inte visste nåt och brandbilarna som blinkade utanför. Till slut fick vi reda på att det brann i huset bredvid och att vi kunde få gå tillbaka till rummen igen så då var det bara till att traska upp för trapporna igen och vi var glada för att vi bor på 3:e våningen och inte så högt som vi brukar:)
 
I morse åt vi först en väldigt god men svindyr frukostbuffe på hotellet innan vi gick ut och gjorde stan. Vi har traskat runt hela dan och gjort det vi är bra på .......småshoppat lite, fikat och varit i parken och matat ekorrar....:)
 
Just nu softar vi lite innan det är dax att gå ut och käka lite middag. Ha det bäst tills vi hörs igen, här kommer ett gäng bilder......
 
Lyx med skumpa!!!
 
Klockan tre på morgonen, nyvaken och med håret på ända i en rökstinkande lobby...........:)
 
Hennezzys egna krog - men dom har ju stavat fel......:))
 
Softar lite i höstsolen......
 
Klia mule måste man göra.......
 
Christmas Corner........En jättebutik med bara julprylar......
 
En parksittare........
 
En lite smågalen snubbe / musikant som spelade i parken....:))
 
Parkbild......
 
Ännu mera park.......
 
En parkinvånare.......
 

Dax igen.......

Tänk vad tiden går fort...... Det är ju inte alls länge sedan jag satt och skrev just dom orden inför förra resan.......det känns som om jag bara upprepar allt jag skriver hela tiden :) Men nu är det faktiskt dax igen och alla procedurer upprepar sig...........Benke tokjobbar in i det sista och avslutar med att i måndags starta ett stort målarprojekt........nämligen måla vår furutrappa upp till kontoret vit.......jag kan ju tala om att det är en jäkla massa pinnar på den........men fin blev den. Den blev färdig natten till idag och Benke är mycket stolt över sig själv.......:))
 
Annars har veckan rullat på med den lilla småstress man känner inför att lämna alla djur, barn och hus i en hel månad. Det krävs lite planering.........
 
Nu känns det i alla fall rätt soft.....väskorna är packade utan några större utbrott och står låsta och ihopkjedjade i väntan på att tryckas in i en liten Nissan Micra imorgon bitti. Sandra är snäll och sover hemma inatt för att köra oss till Arlanda.
 
Lilla Boris har följt packningen med stort intresse och inser att hon nog än en gång blir lämnad hemma.......tur att hon har Sandra som kommer ta hand om henne.
 
Trots min stora skräck för att flyga känns den ändå rätt ok för vi har ännu en gång blivit uppgraderade till Business. Så precis som förra gången kommer vi att flyga flott.....bli uppassade......få välkomst skumpa och god mat......värre kan man ju ha, så man får väl hinka lite rödtjut och försöka glömma att man är på en helvetesmaskin :)
 
Vi kommer flyga till New York där vi mellanlandar. Tyvärr måste vi vänta 3,5 timmar på nästa plan som tar oss till Boston......men vi ska nog fördriva tiden på nåt sätt......det finns ju en stor Taxfree där....:)
 
Nä nu är det hög tid att gå och tryna...tidig morgon i morgon.....
Hörs senare
 
Boris ligger i soffan och softar........
 
Boris i badrummet......vad gör du???........
 
Haha....Ja, han kan stryka........:))  (Han är faktiskt bättre än mej på att stryka skjortor)

Vår nya blogg......

Välkommen till vår nya resebogg!! Från och med nu kommer vi bara ha en enda reseblogg och inte ha en ny för varje resa. Det började ju bli så många.att hålla reda på.......Det blir mycket enklare för oss och för er alla som följt alla våra resor.
 
Snart är det ju dax igen..... den 25 oktober drar vi iväg till Boston där vi stannar två dagar innan vår lilla båt avgår mot karibien. Kryssning i 13 dygn och sen avslutar vi med 12 dagar i Hollywood i Florida. Ska bli rätt nice.......Vi hörs när det är dax........

RSS 2.0