Sanibel Island och packning

 Igår tog vi en liten utflykt till Sanibel Island som är en riktig paradis ö. Det är en liten ö utanför Fort Myers Beach som man kan nå via långa broar och det kostar 6 dollar att åka över. Sanibel har ca åtta tusen invånare och det bästa sättet att ta sig fram är cykel. Det finns 40 km cykelbana på ön så den är riktigt cykelvänlig. Om vi kommer tillbaka någon gång ska vi nog hyra cyklar. Det finns en huvudväg och det kan ju bli lite tjockt med bilar där 😬
 
Naturen och hela den avslappnade atmosfären kändes nästan som om man var tillbaka på någon ö i Karibien och inte alls som Florida. Det var precis som en man sa..."När du åker över bron til Sanibel lämnar du USA"
 
Vägen över broarna var underbar (svårt dock att ta några foton) och när vi kom över till ön letade vi upp en mycket populär restaurang som vi fått tips om. "Doc Ford's". Den är tydligen döpt efter någon karaktär i några bästsäljande böcker. Där käkade vi en supergod lunch innan vi letade oss fram till en av de väldigt många beacher som finns på ön. Det är tydligen ett måste när man är här.....gå på beachen och plocka snäckor. Sanibel är känt för sina enorma snäckmängder och på den beachen vi hamnade på kunde man knappt gå barfota på vissa ställen....det är vasst att trampa på trasiga snäckor.... Jag tyckte väl att, iallafall just denna Beach som vi hamnade på var lite överreklamerad men nu kan vi ju ändå säga att vi varit där....både badat och plockat snäckor 😀😀
 
Det var iallafall en skön dag och en härlig utflykt men det var skönt att komma hem och ta sig ett kvälls dopp i poolen 😜
 
Idag har vi först njutit några timmar vid poolen innan vi stack iväg och gjorde några små sista minuten ärenden. Hade sett fram emot att komma hem och sitta i solen och mysa lite medans jag skrev detta men när vi kom hem kom ovädret.....det första på denna resa.....så det fick bli balkongen istället med en liten extra tröja på mej. 
 
Nu kan jag nog inte dra ut på det så mycket längre utan nu är det faktiskt dax att gå in och packa......så i morgon är det dax att åka hem. Vi har rätt gott om tid på oss i morgon för planet som går från Fort Myers flygplats går inte förrän 16.35 men vi måste lämna lägenheten vid 12. Så det blir väl att vi åker och käkar en lunch någonstans innan vi lämnar hyrbilen. Vi lämnar den en liten bit från flygplatsen så när vi lämnat bilen tar vi taxi till flyget. 
Mellanlandar gör vi sen i Chicago och därifrån hem till gamla Sverige. 
 
Detta är ju det sista inlägget för denna resa och vi tackar alla som hängt med och tackar framförallt de som skrivit härliga kommentarer (Åke 😀) Hoppas ni hänger med nästa gång oxå....som blir i slutet av oktober. Så för denna gång.....Ha det bäst och många kramar från oss....ses snart ❤️
 
 Strax innan bron över till Sanibel låg Sanibel Outlet. Ett mysigt centrum med butiker som låg utomhus i strandhus stil.
 
 Här kommer en bild över Sanibel Island....bron till höger
 
 En del av en av broarna....
 
Väntar på vår lunch på Doc Ford's
 
Supergod mat
 
 Doc Ford's
 
 Lite lost 😀
 
 Försöker få ut en parkeringsbiljett
 
Traskar ner till stranden
 
Nu är vi framme.....
 
Beachen
 
Massor av krossade (några hela) snäckor
 
Här ställer sig folk direkt på beacherna som ligger längs med vägarna
 
Älskar vyn med vatten och palmerna
 
Ser ni en del av bron när mellan palmerna.....
 
Dit upp ska vi.....
 
Nu kommer vi....
 
 Det har ju varit lite dåligt med Alligatorbilder så här kommer en 😀
 
Väskan ligger där och väntar på att bli packad......
 
En sista bild på vår härliga lägenhet
 
Sitter och väntar in ovädret och packningen
 
Snart kommer det 😜
 
Men det är rätt najs ändå......

Pool Beach och massor av sol

Här rullar dagarna på i en härlig lunk.....men det är konstigt att tiden går så fort trots att man inte gör så mycket. Jag har ju inte så mycket intressant att skriva om och så mycket foton tagna blir det inte heller men vi måste ju ändå hålla denna blogg vid liv så några rader får jag väl peta ihop 😀 
 
Jag kan berätta om "vår" lilla hus katt. En söt liten svart katt som ser ut som en mindre panter. Han bor på vår parkering under en lila jeep. Ingen verkar veta var den kommer ifrån men han har några matskålar och vattenskålar stående. Alltid en vatten flaska bredvid så man enkelt kan fylla på skålen och en stor låda med torrfoder. Han ser rätt välmående ut och är väldigt kelen så jag tror ändå att han mår rätt bra men man skulle gärna vilja ta med honom hem. Men vi kan iallafall skämma bort honom med lite annan god mat än bara torrfodret.
 
I oktober när vi åker på vår höstresa så brukar vi ju bo i Fort Lauderdale men vi har bestämt att vi absolut vill komma tillbaka hit men det verkar vara svårt att hitta lediga lägenheter. Men häromdagen träffade vi på Gina som förmedlar uthyrningen för den lägenheten vi har. Hon ansvarar för närmare tio lägenheter och vi fick oss en liten privat visning på ett antal och de hon tyckte var bäst. Vi bokade denna lägenheten på Booking.com men  både hon och vi tjänar på att boka direkt med henne så det är ju taget. Den lägenhet vi tyckte bäst om var tyvärr bokad när vi kommer i november men den näst bästa fick vi 😀😀😀👍👍👍 Bokad och klar!!! 
 
Livet går här sin gilla gång och nu har vi varit på "Konsum" och shoppat en stor fet köttbit som vi ska äta till middag. Får se om vi kanske grillar den på någon av grillarna som finns här eller om den blir stekt på spisen hemma 🤔😜 Men nu ska jag bara sitta och njuta en stund till och se solen gå ner i havet. 
 
I morgon ska vi ta oss till Sanibel Island. Det är tydligen ett måste om man är i närheten. Vi har väl nån timme dit så det får man väl räkna som närhet.
 
Såg att våren tydligen är på gång hemma så det verkar ju lovande tills vi kommer hem 😎☀️ Puss och kram 
 
Här är vår lilla kisse
 
Flippers on the Bay - Den enda restaurang vi har på gång avstånd ( ca 50 m bort) Den är väldigt poppis och det är alltid mycket folk som kommer med bil (och båt). Supergod mat 😀😀😀 Ligger vackert precis vid vattnet
 
Benke vid Flipper's
 
Det finns några gamla kundvagnar i huset som man kan använda när man handlat. Man kör de ända in i köket 😀 Så man slipper släpa så mycket 👍
 
Vår privata strand. Helt fantastisk vit sand som är lika mjuk som mjöl 😎😀 
 
Sååå lugnt och skönt......
 
En liten kompis till Boris 😘
 
Vår parkering 
 
Min favoritplats på kvällen när solen börjar gå ner
 
Benke njuter av både boken och solnedgången 😜
 
Den här skulle jag vilja ha i trädgården 
 
En av grillarna - inte helt fel utsikt att grilla till 😍
 
Ska snart sätta mej på balkongen och njuta av kvällsvärmen 😀
 
Benke fastade i bostads annonser på vår kvällspromenad 
 
Våning nio 😀

Time Square och Outlets

Nu är det väl dax för en liten uppdatering. Vi gör ju inte så mycket som är intressant att skriva om. Vi njuter av livet och tar dagen som den kommer. Sååå härligt. Vi skulle faktiskt kunna stanna här ett bra tag till. Inte bara för att vädret är så mycket skönare än hemma utan för att vi faktiskt trivs med tillvaron och människorna här. Att solen skiner för det mesta gör ju inte saken sämre 😎😜 Men sen är det så klart att vi saknar alla nära och kära. Både djur och människor så det blir nog bra att komma hem oxå 😍 men än är det några dagar kvar här i värmen.
 
Vi tillbringar förmiddagarna vid poolen och sen brukar vi dra iväg och göra något. Häromdagen åkte vi längs hela Fort Myers Beach (som är rätt lång) för att komma till det som kallas Times Square. Det är den delen av ön där "allt" händer och är väldigt populärt. Jag fick nästan panik.....miljoner bilar och folk på liten yta....trodde aldrig att vi skulle hitta någon parkering.....alla bara åkte runt runt och letade. Men vi hade tur.....det åkte en precis när vi var vid den rutan 😀
När vi traskat runt en stund konstaterade vi att det var väldigt överreklamerat..... alldeles för mycket folk. På beachen låg de som packade sillar och det var bara massa turistbutiker som det kryllade av folk i.....pust.....Vi letade upp en restaurang som såg mysig ut och inte hade så mycket folk för en liten lätt lunch. Guacamole och majsships som egentligen var en förrätt för en person blev en perfekt lunch 😀 Efter lunchen var det en lättnad att få åka hem till vår del av ön igen. 
 
Igår åkte vi iväg till en outlet som jag lyckats snoka rätt på. Alla gallerior här i Florida har väldigt mycket air condition på så de är väldigt kalla att gå i, så jag brukar alltid tänka att nästa gång måste jag ha mer kläder på mej.....så nu när vi skulle åka till Miromar outlet så tänkte jag nu jäklar ska jag sätta på mej ett par jeans så jag inte fryser ihjäl som jag brukar göra.......meeeen det visade sig att Miromars outlet var en utomhus galleria......det var som en liten stadsdel med butiker längs med gågatorna. Det var supermysigt.....meeeen super varmt med jeans....😳 Så det var bara till att shoppa en kjol och byta lite snabbt på närmaste damrum 😜 Det visade sig sen att nästa "galleria" vi åkte till oxå var utomhus så inga mer kalla inomhus gallerior för mej tack. Mycket mysigare och trevligare att gå utomhus.
 
Just nu sitter vi på en uteplats som hör till "vårt" hus. Straxt bredvid poolen och precis vid vattnet så vi hör vågorna skalpå mot beachen. Solen håller på att gå ner och det är supervackert när solen glittrar i vattnet. Det är otroligt lugnt och skönt och väldigt rogivande. Nu ska jag snart gå upp till vår lägenhet och steka på några hamburgare som är förberedda med insprängd cheddarost och bacon.
Hmmm kanske skulle det behövas springa några varv med dammsugaren oxå 😜😜
 
 Soliga kramar från oss ☀️☀️☀️😘😘😘
 
Den packade beachen vid Times Square
 
Hänger på piren vid Times Square och spanar efter pelikaner och delfiner. Såg några delfiner fast hann inte få med dem på bild.
 
En landande pelikan
 
Mingel vid Times Square 
 
Hittade en rätt mysig restaurang för lunch......
 
Väntar på beställningen.....
 
God guacamole och chips.......
 
Här i USA får man ju alltid sugrör till allt man dricker......blev förvånad när vi inte fick det här. Frågade efter ett och det är tydligen förbjudet enl. lag att använda sugrör här på Fort Myers Beach. För många djur skadas av dom när de hamnar i vattnet för att människor är så korkade att de inte kan slänga de i soporna. Bra lag tycker jag 👍
 
Hittade en rätt folktom gata 😀
 
Benke hittade en liten häst att åka på 😂😂
 
Lite shopping på "Konsum" 
 
Bra med en kylväska att ta hem kylvaror i......
 
Poolhäng
 
Miromar outlet
 
Trevliga gågator med shopping
 
Mysig shopping med massor av fontäner och härliga sittgrupper. Nacka Forum kan slänga sig i väggen 😜😜
 
Små paddisar fanns det i vissa dammar
 
Sittpaus.....
 
Väntar på en härlig middag på "The Saloon" i Coconut Point Mall
 
Min fantastiska middag - sallad med grillad lax, grillade grönsaker och avokado. Såååå gott
 
Benke mycket nöjd med sin burgare. Den bästa han ätit tyckte han......
 
Dagens blogghörna
 
"vår" Beach......så vackert vid solnedgången
 
Så otroligt vit och finkornig sand
 
Vårt hus.....
 
Solnedgång......
 
Nu är det dax att brassa burgare
 
Färdigt.......

Lovers Key State Park

Ciao!! Här kommer en liten uppdatering på vad vi pysslar med.......typ inte så mycket 😜 Vi har det väldigt lugnt och skönt. Det är stor skillnad på att bo i en lägenhet istället för ett hotell. Människorna är lugnare på något sätt. Det är inte bara turister som ska stressa och hinna med så mycket som möjligt på några dagar utan här bor folk en längre tid. De flesta lägenheter ägs av folk som bor i andra kallare delstater och som bor här på vintern. Några ägs av en kvinna som bara har dom för uthyrning. Det är Gina som vi hyr av. Allt är väldigt bra ordnat och det finns allting som vi behöver. På bottenvåningen finns lite sällskaps utrymmen där folk hänger för att umgås lite och så en tvättstuga så klart 😀 Det finns även ett rum med ett pingisbord i så det har vi spelat lite. Superkul.....det är typ 40 år sedan 😂😂
 
Vi har ju ca 30 grader så det blir ju mycket poolhäng. På alla andra hotell i Florida har poolen varit iskall så det blir några snabba dopp då och då så jag blev otroligt glatt överraskad när jag skulle hoppa i denna pool och upptäckte att den var tempererad.....den ligger mellan 30-32 grader......så den är otrooooligt skön att vara i. Sen har vi en bubbelpool som ligger runt 40 grader så när man är överhettad av solen får man ställa sig i duschen som är bredvid poolen.....där är vattnet isande kallt 😜
 
Eftersom vi nästan bokstavligt bor i Lovers Key State Park (vi går bara över vägen) så var vi ju tvungna att gå dit och utforska lite. Den är otroligt populär och det är alltid mycket bilar runt ingången. Folk kommer dit för att antingen vara på beachen....hyra kajaker odyl eller gå på någon av alla dess slingor i (djungeln) som finns och kolla på alla vilda djur. Jag ser ju gärna djur men när vi upptäckte att just den slingan som vi valt var "orm slingan" där det finns extra mycket orm så blev jag lite nervös.....det slutade med att vi skrämde upp varann så mycket när det prasslade i varenda buske så vi vände och gick tillbaka och vi har väl sällan promenerat så fort 😂😂 Jag håller mej nog borta från djungeln på ett tag och stannar vid poolen.
 
Idag tyckte vi att vi fått nog av vildmark så vi tog bilen och letade upp en liten civilisation. Rätt trevligt att komma in i en butik 🤣🤣 där satt det inga varning för ormar skylt 😜
 
Ha det bäst så hörs vi.....puss o kram från oss 😘😘
 
Till och med jag kan gilla att gå upp på morgonen när man får denna utsikt till kaffet....och det är 25 grader varmt ute 😍
 
Poolen är skööööön
 
Utsikt från poolen. Bron över till Fort Myers
 
Här är skylten på infarten till vårt lilla place.....Vårt hus till höger...
 
Lovers Key State Park
 
Hundar får inte följa med på slingorna i djungeln......de kan ju bli lunch för vissa djur...😳
 
Ser du någon alligator????
 
Nu börjar det bli lite läskigt.....det knakar och brakar i buskarna.....😬😳😱
 
Här är några av de många djur som finns i parken
 
En ensam liten fin kaktus
 
Nu är det dax att vända....😱😱😱
 
Vår bil
 
Ett ställe vi hittade att käka på.....
 
Supergott 
 
Härligt när man kommer ut sent på kvällen och det är varmt ute
 
Softar lite....
 
Här är ett av vårt sällskapsrum i huset....rätt trevligt
 
Hänger lite......

Bonita och Fort Myers Beach

Idag är det påskafton och jag hoppas att ni haft en skön dag med god mat och massor av ägg 🐣🐣🐣 Vi har haft en fantastisk härlig dag trots att solen inte ville visa sig idag.
 
Igår morse kom vi fram till Fort Lauderdale och det var dax att kliva av båten. Så efter en sista frukost och sen lite köande i tullen så kom vi till sist ut så vi kunde ta en taxi till HERTZ där vi skulle hämta vår hyrbil. Denna gång fick vi en svart KIA Sorento. Vi packade in oss och alla våra väskor oxh sen drog vi iväg mot Fort Myers. Vi tog Alligator Alley för att ta oss tvärs över Everglades. En evighets lång raksträcka genom ödemarken där man ibland får se lite alligatorer 🐊🐍😝 
Att köra till Fort Myers Beach från Fort Lauderdale tar ca 2 och en halv timme men vi hamnade i värsta trafiken så det tog närmare 45 minuter extra. (Vi bor på en liten landremsa kan man säga med vatten runt om, mitt i en nationalpark 😀 med stränder precis överallt så det är massor av folk på vägarna.....det finns bara en väg med en fil så det blir lite mycket nu när ungarna här har lov denna vecka och alla ska vara i sitt strandhus på Fort Myers Beach. Förhoppningsvis blir det lugnare nästa vecka.)
 
Våran lägenhet ligger i Lovers Key State Park och det tillhör faktiskt Bonita Springs men bron över till Fort Myers Beach går alldeles utanför där vi bor.
 
När vi kom igår så tänkte vi kolla runt lite innan vi tog ut allt bagage. Vi  åkte upp till 9:e våningen och försökte komma in i lägenheten. Jag har ju haft kontakt med ägaren vi email och fått alla koder som behövs att komma in. Istället för nyckel finns kodlås på dörren och det är ju smidigt. Men dörren ville inte öppnas.....hur mycket vi än knappa in koder och ryckte i dörren så förblev den låst.....vi åkte ner till en reception som fanns och frågade de vad vi skulle göra....men de sa att dom inte kunde göra något utan vi måste ringa ägaren......så jag ringde...inget svar.....fan tänkte vi....nu har vi blivit blåsta.....och vad tusan skulle vi göra då??? Får till internetet så jag kunde koppla upp mej och skickar ett surt email till ägaren som ringer upp 5 minuter senare. Det visar sig att vi gått in i fel hus.......snacka om pinsamt 🤣🤣😇😇 Det finns tre hus att välja på och vi tar fel......och vi var glada för att ingen kom när vi stor och ryckte och slet i lägenhet 906 i fel hus. En liten tröst var iallafall att Gina som ägaren heter sa att vi inte är de första som går fel.
 
Vi kom till slut till rätt hus och blev glatt överraskade över att det var det huset som låg bäst till med egen liten privat strand förutom poolen. Lägenheten är rätt liten men väldigt ljus och fin med härlig utsikt från nionde våningen. Det är väldigt tyst och lugnt i området med massor av vatten och natur omkring men det innebär att det är eh hel del djur som rör sig oxå.....lite läskigt när vi tog en kvällspromenad i går kväll och ser att det rör sig i mörkret. Finns en hel del racconer här omkring. 
 
I morse när vi vaknade var det alldeles molnigt så vi bästämde oss för att gå ut och promenera och kolla läget häromkring. Så vi gick över bron till Fort Mayers Beach sidan och fortsatte längs vägen. Kollade på alla flotta strandvillor som ligger här 😀 När vi kom tillbaka hem ca tre timmar senare gick vi ner på vår lilla Beach. Men det började blåsa lite kyligt så det blev en hemma dag med en bra bok. Fixade sen lite pasta till middag och massor av grön sparris. Så vi har haft en rätt nice påskafton 🐣🐣🐣
 
Nu kommer här lite bilder. Ha en fortsatt härlig påsk 🐣🐔🐤🐣 så hörs vi en annan dag 😘 
 
Stora packardagen på båten i torsdags
 
Sista middagen ombord......här e vår trevliga kypare Clifford. Tysken till höger 😜
 
Sista bilden ombord.....
 
Vår lägenhet......
 
Kombinerat kök/vardagsrum
 
Sovrum
 
Vår balkong
 
Inte helt fel utsikt
 
Mera balkong utsikt......Det är mycket aktivitet på vattnet att titta på
 
Det finns en jättemysig restaurang "Flipper on the Beach" i närheten av vårt hus. Man sitter precis vid vattnet. Vi åt en väldigt sen lunch där igår när vi äntligen hade hittat rätt lägenhet.
 
Fjärde balkongen uppifrån till höger.....det är vår balkong
 
Man måste ha kod till våra grindar för att komma både in och ut.....
 
Där e våran privata lilla Beach 
 
På väg över bron till Fort Myers Beach
 
Nu är vi över bron......
 
Lite strandvillor....
 
Ligger längs med hela vägen......
 
Stora lyxiga kåkar med beachen på baksidan
 
En ganska typisk i stilen på en klassisk strandvilla....
 
En sån brevlåda vill jag ha 😍
 
Vacker blomma
 
Sitter rätt många såna här skyltar......men inte på själva Beach utan bara när det är andra vatten
 
Den här tycker jag är lite obehaglig när det är ormar inblandade 
 
En liten glasspaus i allt traskande.....
 
Den här skylten sitter på vår sida om bron 
 
Vår härliga Beach med bron i bakgrunden
 
Här får ni en liten överblick på hur det ser ut. Ni ser bron över till Fort Myers Beach och Nationalparken på "vår" sida. Vi bor i det första av de där tre ensamma husen till höger
 
Mmmmm......min favorit....grön sparris. Lite större knippen än hemma. Denna för ca 20 kronor 😀

RSS 2.0