St: Kitts

Sitter just nu på vår härligt soliga balkong och tittar ut över staden Basseterre på St:Kitts.  Vi har precis kommit hem efter en fantastisk dag på denna härliga ö. Vi har varit på en heldags utflykt med en katamaran. Superhäftigt :)  Efter ett par timmar ombord med härligt gung i högtalarna kom vi till en liten ö. (Kändes verkligen som en liten Robinson Cruse ö.......:) Där stannade vi ett par timmar för att bada, snorkla och äta en härlig BBQ lunch innan det var dax att packa ihop för att ta oss samma väg tillbaka till staden och vårt fartyg igen. Helt underbart!!!!
 
Vi har träffat en hel del gamla bekantingar......jättekul när folk kommer fram och kramar om oss och tycker det är roligt att vi ses igen. Vi har några äldre damer som favoriter.....dels gulliga AnneMarie från Boston som vi träffade första gången och delade bord med för fem år sedan och så har vi vår lilla sagotant Gertrude från Florida som vi träffade första gången för tre år sedan. Hon både ser ut och låter som "Mrs Doubtfire" :)
 
Nu ska jag vila en stund innan det är dax för kvälls aktiviteterna.......:) Det blir rätt sena kvällar med våra tokiga bordsvänner.......iförrgår kväll spelade vi biljard. Det är ju rätt intressant när det gungar massor men borden är stilla....lite skumt... :) och i går kväll var vi först med i en galen gameshow som dom lyckades lura in oss i och sen var det dax för karaoke men där går gränsen.....haha.....Benke och jag lyckades slingra oss ur det den här gången men det skulle inte förvåna mej om vi står där uppe på scenen innan den här kryssen är slut....haha...
 
I morgon kommer vi till Castries på St: Lucia och vi får väl se hur välgrillad Benke blev i dag om han fixar att se solen i morgon.....han är ju lite kinkig....haha...:)
Nä nu till lite bilder så hörs vi en annan dag!! Kramar från oss alla till er alla :)
 
Drink med tilltugg i "vår" VIP bar.......:)
 
Ben Bond......:)
 
Lite vy överpooldäck....
 
Biljardkväll........
 
Biljard polare Vicky och Tina. Killarna fick inte vara med på bild.....
 
På väg ut med katamaranen på St: Kitts
 
Till slut kom vi till denna Robinson Cruse ön.........
 
Vår katamaran.......superhäftig.......
 
Lite dricka paus efter ett härligt svalkande bad.......
 
Härlig BBQ lunch på beachen :)
 
Utsikt över Basseterre från vår balkong

Brilliance of the Seas

Här kommer en liten uppdatering på vad vi pysslar med......:) Vi kom allså ombord på Brilliance of the Seas i söndags. Avgången från Boston gick väldigt smidigt och vädret var helt ok så det blev ett litet Sail Away party på pooldäck oxå :)
 
I går måndag vaknade vi av att det gungade........knakade och brakade i hela hytten. Det var inte så farligt med tanke på att vi varit med om tusen gånger värre.....men tillräckligt för att framför allt Benke blev lite grön i ansiktet ett tag. Vi gick iallafall upp och käkade frukost och vandrade runt lite på båten innan vi gick tillbaka till hytten där vi stannade till ca halv tre då vi gick och käkade lunch. Då hade det faktiskt blivit bättre väder, solen kom fram och man kände att vi var på väg mot varmare breddgrader. 
 
I går kväll var det mingelparty med kapten och jag fick mitt obligatoriska kort med kapten som även på denna kryss är från Norge. Verkade vara en väldigt osocial flumgubbe och inte alls glad och trevlig som våra andra norska kaptener har varit. Men förhoppningsvis är han bra på sitt jobb.......:)
 
Till bordet har vi två amerikanska par. Ett från Maine och det andra paret bor i Florida. Riktigt trevliga, framför allt paret från Maine, Victoria och Chris som vi tillbringade halva natten tillsammans med. Hon en halvgalen hårfrisörska och han en brandman som ser ut som om han är hämtad direkt från en riktigt gammal amerikansk rulle........haha
 
Idag har värmen kommit på riktigt.......så dagen har gått i slapphetens tecken.....:) i en solstol på pooldäck!!!
Nu har vi precis kommit ner till hytten och frossat fruktsallad i solen på vår balkong.......inte helt fel....:) 
 
Måste oxå äntligen få berätta det som varit hemligt fram till igår.....att lilla Adde är nominerad som Morgondagens stjärna på Ryttargalan på Berns den 26 november. Sååå jäkla roligt!!
 
Ska strax hoppa in i duschen och göra oss klara för kvällens äventyr.  Ha det så bra alla därhemma så hörs vi snart igen.. kramar från oss!!
 
Hyttvy......
 
Mera hytt......
 
Min favvohörna.......
 
Sail Away party på pooldäck.......ser lite ensamt ut.......var e alla......
 
Bye bye Boston 
 
 Havsvy......
 
För en liten stund sedan på pooldäck.....

Shrewsbury.....

Igår tillbringade vi hela dagen i en förort till Boston som heter Shrewsbury tillsammans med våra vänner Bob och Suzanne. Dom kom och hämtade oss på morgonen och så åkte vi den dryga timmen hem till dom. Jättekul att komma utanför stan och se något anna och så är det ju kul att komma hem till någon och se hur dom bor. Det blev en intensiv och härlig dag med mycket mat, skratt och bilåkning eftersom dom ville visa oss så mycket runt om i krokarna. Vädret kunde inte ha varit bättre..... klarblå himmel, sol och ca 18 grader.......så härligt!!! Vi avlutade dagen på en av deras många favoritresturanger som var en italiensk. Gott!! Kom hem till hotellet igen vid halv 10 på kvällen.......ganska trötta......
 
Nu har vi precis kommit ombord på Brilliance of the Seas och softar i vår härliga hytt......men mer om det lite senare.......for now.....Bye bye
 
Bob and Suzannes hus
 
Ekorrarna som dom har en hel del av älskar att äta på pumporna.......
 
Vacker häck......:)
 
Ett härligt familjeägt ställe där dom sålde egenproducerade varor och fantastisk god glass.... :)
 
Egenodlade grönisar.......
 
I glass kön.......
 
Jag Suzanne och Bob
 

Boston!!

Idag har det varit shoppingens dag :) Vädret har varit kallt, kyligt och inte så skönt.......så vad passar bättre såna dagar om inte lite shopping........Efter lite härligt lyxig hotellfrukost i morse gick vi ut på stan och eftersom vi varit här ett antal gånger förut så vet vi ju på ett ungefär vart vi vill ta vägen......Det blev en del bra inköp till både oss och våra små barnbarn. Benke skyllde på att han glömt sin klocka hemma så han var ju tvungen att köpa sig en ny.........hmmm....ska nog oxå börja köra med den.....haha
 
När orken och benen börjar krokna så gick vi hem till hotellet och softa lite.... Drink i hotellbaren och sen en god middag och nu när klockan är nio känns det som det är dax att sova....... man är ju lite jetlaggad.......:)
 
I morgon ska vi åka hem till några vänner ( Bob and Suzanne) som bor en dryg timmes bilresa här ifrån. Dom hämtar oss efter frukost för en heldag med dom. Ska bli jättekul att dels träffa dom igen och även att se något annat än bara Boston City :)  
 
Nä nu är det hög tid att gå och lägga mig.....mina ögon åker ihop.....hörs någon annan dag.  Kram fån oss
 
Boston Downown Crossing
 
 
Liten vy ett kvarter från vårt hotell
 
Cool truck...... Varför är allt större och coolare i USA????
 
Shopping råtta......haha...
 
Lost in Boston.....
 
After shopping drink.......:)

Äntligen framme!!!

Hej hopp!! Det var en väldigt lååång dag igår. Planet mellan Stockholm - New York gick faktiskt rätt fort och smidigt trots sina 8 och en halv timme i luften. Vi fick ju stora äran att åka Business igen och det är ju så fantastiskt mycket roligare :) God mat och goda viner!!!! Jag glömmer nästan bort att jag inte tycker om att flyga och min skräck är inte alls så stor vid starten som den är annars. 
 
Väl i New York måste vi genom tullen svara på de tusen frågorna om vad vi ska göra i USA, hur länge och varför..... Sen hämta ut våra väskor för att checka in dom på nytt. Blev lite orolig ett tag för dom kom nästan sist och vi har ju varit med om det förr att väskorna inte kommit......
Vi tog oss iallafall till slut bort till rätt terminal efter att ha dumpat väskorna igen och sen igenom alla dessa säkerhetskontroller och till slut kunna gå bort till gaten och vänta på planet. När vi väntat ett tag så meddelade dom att det var försenat drygt en timme. Så det var bara att vänta lite till......till slut fick vi gå ombord och när vi väl kommit tillrätta ombord och väntade på att få lyfta så meddelade dom att vi måste gå av igen och att vi skulle bli minst två timmar försenade på grund av "big storm"..........inte precis vad man vill höra när man är supertrött och bara vill komma fram. Det blev till att vänta lite till.......men vi lyckades leta upp en trevlig lounge som vi fick komma in i så vi satt iallafall rätt trevligt. 
 
När vi väl kom iväg och upp i luften var det inga roliga 45 minuter som det tar att flyga till Boston. Nu blev jag verkligen påmind om min flygskräck.......trodde att nu är det slut.......men vi kom ju till min stora förvåning ner igen......haha
 
Busigt väder i Boston så det var bara att snabbt kasta sig in i första bästa Taxi och gasa till hotellet. Vårt fina Omni Parker, det kändes skönt att äntligen ha kommit dit igen. Vi tog en liten snabb matbit i hotell baren ( jag åt en smarrig Lobster roll ) innan vi fullständigt däckade i den sköna sängen. Då var klockan lokal tid strax efter nio på kvällen........(tre svensk tid)
 
Nu är klockan halv 8 på morgonen och har sovit som stockar hela natten. Nu börjar Benke knorra om att han är hungrig och vill gå ner och äta frukost så jag får väl pallra mej ur den sköna sängen och göra mej klar. Sen efter en smarrig lyxig hotellfrukost så ska vi ut och göra stan osäker...... :) hoppas bara på bättre väder än igår för jag har inte tittat ut än. 
Ha det bäst så hörs vi lite senare
 
Benke njuter av lyxlivet på flyget........ :)
 

Packa packa packa......

 
 
Klockan är 23.40 och lugnet börjar äntligen lägga sig efter en hektisk dag. Vi börjar bli hyfsat klara med vår packning.......det är bara Benke som står kvar vid strykbrädan och snabbstryker det sista av hans sjortor :) Min ena väska är helt klar och står låst och säkrad med spännband och den andra är så gott som klar...... Så skönt :) 
 
Det har varit några hektiska dagar för att fixa allt innan vi åker. Benke har ju som vanligt varit tidsoptimist och bokat in många fler jobb än dagar kvar........så det har blivit till att jobba typ dygnet runt ett tag...... Tur att han har en så snäll och förstående Marcus anställd som ställt upp :) TACK MARCUS!!!!!
 
I går körde vi iväg Hennezzy till Skästa Gård i Västerås där bästa Ingrid Jerlin ska ta hand om honom. Känns lite jobbigt att lämna honom trots att jag vet att han kommer ha det toppen och bli omhändertagen på bästa sätt och bli vältrimmad tills jag kommer hem igen. Det är ju som ens bebisar........ :)
 
Idag kom bästa barnbarnen Loke och Embla för att säga hej då och hjälpa till med packningen....... hmmmm.......blev inte så mycket packning gjord kan jag ju säga :) Sen var det dax att ila iväg och få naglarna gjorda...... (mina....inte Benkes ...haha) Benke åkte till naprapaten för att försöka få tillbaka sin rygg.....:)
 
Sen framåt kvällen efter lite thaimat kom packningen igång på allvar och det gick faktiskt ovanligt lugnt till med endast några smärre utbrott från min käre utarbetade man.....haha.. :) Vi har rätt bra koll på vad som ska med men när man ska vara borta i en hel månad så blir det ju en hel del prylar som ska med. Även i år har vi packat ner kostymer till Halloween. Vad vi ska vara får ni veta om ni hänger med.......:)
 
Boris tittar ju med misstänksamhet på vår packning som vanligt, hon gillar inte alls våra väskor.  Hon har varit ovanligt busig idag och väldigt social. Man får ju som vanligt lite dåligt samvete för att vi åker ifrån henne men det är tur att vi har Sandra som tar hand om henne. 
 
Nä nu ska jag nog slänga ner dom sista prylarna och gå och lägga mej så man får några timmars sömn. bästa Mackan kommer kvart över sex i morgon bitti och kör oss till Arlanda. Ni får ha det bäst så hörs vi nästa gång från Boston. 
 
Natti natti
 
Hennezzy i hagen som kommer vara hans den närmsta tiden...... Har tydligen redan visat upp sig och stajlat för hag grannarna :)
 
Lilla Boris ligger i soffan och spanar in vår pack aktivitet......
 
 
 
 

Snart dax!!

Tjena alla bloggers :) Ni vet väl om att det drar ihop sig till en ny liten resa så det är dax att börja hitta in på denna lilla reseblogg igen. På torsdag den 23 oktober drar vi igång :) Då lyfter planet återigen mot USA och närmare bestämt - Boston!!!!  Därefter avgår vår lilla båt som vanligt ner mot Karibiens sköna sol och värme......
Häng med och dela våra äventyr med oss..... :)
 

RSS 2.0