The High Line

Nu känns det som om det börjar gå lite troll i våra resor .......natten till igår blev jag tok förkyld!! Så gårdagen blev väldigt stilla....Vi sov länge och missade frukosten på hotellet som slutar 9.30 så det var bara till att trava ut på stan och leta lite brunch. Efter det så höll vi oss i vårt område ett tag innan vi gick tillbaka till hotellet och jag däckade..... det blev en soft tv dag :) Middag gick vi och hämtade hos "turken runt hörnet" där plockar man själv vad man vill ha.....för min del blev det bara frukt. Men vi är ju i de magiska pillrernas land.....så jag köpte på mej och knaprade små blå piller hela dagen och sen hela natten och .....simsalabim.....så mår jag mycket bättre idag :)

Idag har vi utforskat delar av Manhattan som vi inte varit på.......vi hade fått tips om ett ställe som man måste veta vart man ska om man ska hitta dit......i utkanten av Manhattan från 34 St ner till 12 St så går "The High Line."..... det är en gammal nedlagd järnväg. Den byggdes 1929 -1934 högt upp på höjden för järnvägen på stan orsakade så mycket olyckor. När sen tågen slutade gå 1980 fick spåren förfalla men för ca 10 år började man röja upp och började göra en "parkliknande" slinga av en del. Rätt häftigt.....man går högt ovanför Manhattan och det är helt lummigt och tyst. Supermysigt.

Vi gick hela slingan från 34:e till 12:e. Sen när vi kom ner på stan igen minglade vi runt lite i Greenwich som är en super mysig del av Manhattan innan vi gick ner till Hudson River och promenerade på strandpromenaden där.
Vi hade ju ett fantastiskt promenad väder och när man kommer bort från alla turister är det så lugnt och skönt :)

Vi har oxå blivit tipsade om en mexicana restaurang som tydligen är ett måste när man är i New York så när magarna började knorra tog vi tunnelbanan upp till 54:e Streeten där Iguana ligger och åt en fantastisk god mexikansk middag. Guacamolen som vi fick innan maten kom en kille och gjorde vid bordet. Sååååååå god!!!!!

Efter den middagen var det skönt att gå dom dryga tio kvarter som vi hade hem till hotellet. Nu känner jag mej rätt mör och det är dax för sängen. Natti natti!!

 

The High Line!! Det är kul att dom har låtit de gamla rälsen vara kvar.......
 
Fint litet träd...... :)
 
Lummigt och mysigt. Känns inte som om man är mitt i NYC
 
Lite vilopaus och njuter av solens strålar :) Är i slutet av våran High Line promenad........
 
Lummiga gator i Greenwich......
 
Såna här mysiga små ställen finns det.......:)
 
Strandpromenaden nere vid Hudson River
 
Hudson River i bakgrunden
 
Vår fantastiska guacamole som vi fick....mmmmmmums
 
På mexicana restauranger måste man dricka mexi dricka :)
 
På vår promenad hem från restaurangen fick jag klappa lite häst.......vilken lycka......:)

Kommentarer
Postat av: Gunnel

Jättefina bilder, och fint väder verkar ni ha. Du har otur med dina förkylningar på era resor men då är det bra att det finns piller (vad det nu är i dom). Ha de bra nu

2015-04-29 @ 06:10:01
Postat av: Inga

Skönt att förkylningen blev bättre av de små blå pillren. Säger som Gunnel, vad det nu är i dom?? Häftigt att promenera på den gamla nerlagda järnvägen, fina områden. Bilden på paret med Hudson River i bakgrunden var också fin. Nu när ja har hängt med på ett antal av era resor så måste ja påpeka ett litet "fel". Malin, du klappar inte häst utan mule. Det brukar det stå. Kram till er båda!

2015-04-29 @ 10:25:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0