Heta dagar och Brighton Beach

Igår var det så varmt ute så vi helst av allt velat åka till nån beach....det var 28 grader ute och då är det inte så skönt att vara mitt inne i N.Y......man ska ju inte klaga på solen men vissa gånger tycker t.o.m jag att det blir lite för varmt...😜 Efter ett par timmar på stan satte vi oss på en skön trattoria i Little Italy och tog lite svalkande att dricka...softade lite.
Framåt eftermiddagen gick vi till Gourmet Garaget ( typ Konsum fast miljoner gånger bättre ) och köpte lite ätbart och tog med det upp på vår takterrass. Sen hade vi en skön eftermiddag där uppe med en bra bok innan vi gick ner och packade lite.
På kvällen när vi gick ut och käkade middag var det fortfarande nästan 25 grader ute......
 
Idag har vi haft en härlig dag i Brooklyn. Vår vän Irina skulle visa oss runt i sina hemmatrakter, så vi tog tunnelbanan ut till det berömda Coney Island.....som ligger längst ut i Brooklyn....vid havet. Där mötte Irina upp oss utanför det berömda snabbmats haket Nathan's. 
 
Från Coney Island går det en strandpromenad som sträcker sig hur långt som helst.....så vi promenerade på den tills vi kom till Brighton Beach där Irina bor. I alla områden omkring här är det i stort sett bara ryssar som bor så många skyltar är både på ryska och engelska. Irina kommer från Ukraina och har bott här i femton år.
Vi käkade lunch på en restaurang på strandpromenaden som de brukar gå till och där de brukar ha sina fester när någon fyller år. Vi käkade traditionell rysk mat som heter Pelmini och Vareniki. Pelmini var någon form av pasta med kött i och smakade köttbullar 😀 och Vareniki såg ut som pastaknyten men var gjort av potatis. Supergott!! Till det en traditionell sallad Olivie. Ölen som vi drack till var dock tjeckisk.....Krusovice.
 
Vandrade sen från strandpromenaden in mot stan....genom mysiga villakvarter. Sååå kul att se något annat än det vanliga New York. Framåt kvällen hämtade vi Irinas femåriga son David från "förskolan" innan vi tog tunnelbanan hem till Manhattan igen. Mycket nöjda med dagen och fulla av nya intryck.
 
Nu är vi i stort sett färdigpackade och redo att åka hem i morgon. Det har som vanligt gått vansinnigt fort....framför allt på slutet....
Vi får tacka alla som varit med på vår resa och hoppas ni hänger med även nästa gång som blir mitten på oktober. Men först hoppas vi på en lång och härlig sommar 😀😎☀️
kramar från oss!!!
 
P.S. Imorgon får vi ett nytt litet barnbarn ❤ Håller alla tummar för Susanna och Marcus att allt går som det ska i morgon.
 
Liten törstsläckare i Little Italy
 
"Konsum"
 
Lite lunch på vår takterrass 
 
Middag på en lummig liten uteservering
 
Det var en glutenfri restaurang......
 
I morse när vi kom fram till Coney Island med tunnelbanan
 
Nathan's där vi skulle träffa Irina
 
Tunnelbane stationen i Coney Island
 
Där står jag och väntar på Irina
 
Utanför det berömda nöjesfältet.....
 
Beachen 
 
Beachen med Irina....
 
Strandpromenaden är hur lång som helst.....supermysigt
 
Äkta rysk lunch på Tatiana
 
Restaurangen Tatiana
 
Brighton Beach.....
 
....mera Brighton Beach
 
Villa kvarter....
 
Mysiga områden
 
Inget hus var det andra likt......
 
En å som delade stan.....
 
Irina bor på andra sidan....
 
Irina sa att de brukar gå ner med sonen och mata alla svanar som bor i ån.....
 
Irinas sida av stan......
 
Har hämtat sonen David
 
På väg till tunnelbanan.....
 
På väg hem till Manhattan med tunnelbanan

Kommentarer
Postat av: Gunnel

Jättefina bilder. Ha sen en fin hemresa och inga väskor på vift.

2017-04-18 @ 06:07:56
Postat av: Inga

Vilket fint avslut på er resa, roligt å se var Irina bor med sin son. Men va roligt med ett barnbarn till, hälsa så jätte mycket till Susanna å Marcus. Kram till er alla :-):-)

2017-04-18 @ 09:43:24
Postat av: Broder

Fina dagar i staden. Kul att se olika miljöer, å skönt med fint väder. Välkomna hem till kylan

2017-04-18 @ 11:22:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0