Antigua och St:Lucia

Idag har vi haft en fantastisk dag på S:t Lucia. Vi hade fått ett litet insider tips om att hitta en båt som kunde ta oss till ett ställe som heter Marigot Bay. Så vi letade upp en kille som tog oss dit i sin båt med två jättemotorer så det gick undan kan man ju säga 😀 Det tog ca en kvart att komma dit och det var verkligen ett fantastiskt ställe. Kanske inte världens bästa sandstrand men själva stället var ett litet paradis.....lugnt och skönt
 
Det är häftigt oxå att se ön lite utifrån vattensidan och inte bara från en taxi. Tyvärr gick båten lite väl snabbt och skvätte lite för mycket vatten för att kunna ta några foton. 
 
Vi njöt för fullt hela dagen i vår sköna solstol, plaskade runt lite i vattnet när det blev för varmt och gick små upptäcktsfärder och hade det mysigt 😊
 
Vi hade bestämt med killen som kört oss dit att han skulle hämta upp oss klockan tre. Vi var lite oroliga för att han inte skulle dyka upp för han envisades med att ta betalt för både dit och hemresan på en gång......och när klockan   var fem över tre så började vi fundera på om vi blivit blåsta och hur tusan vi skulle ta oss till båten nu, så hör vi en snubbe på en båt började tjoa och vinka till oss.....han hade blivit skickad att hämta upp oss av "vår" kille 😊 Så vi kom "hem" ordentligt till vår lilla båt innan den skulle gå.
 
Nu sitter jag på balkongen och ser solen börjar gå ner medans vi lämnar Casteries som staden på St:Lucia heter.
 
I går var vi på Antigua som är en rätt trevlig ö. S:t John som staden heter som vi kommer i land i är som en liten stad men känns rätt nergången med våra mått mätt. Killen som körde oss till beachen sa att ca 20 procent av befolkningen är rika.....20 procent är fattiga och resten är medel.
 
Vi tog alltså en taxi till en beach som heter Jolly Beach som dom rekommenderade......härlig strand, turkost vatten. Hade några sköna timmar där och bävade lite för hemresan.......trafiken är rena rama vilda västern......dom kör som riktiga galningar i alla dess hårnålskurvor och tokbranta backar....😬😬😬 och så har dom dessutom ratten på fel sida.
Vi lyckades dock ta oss både dit och hem helskinnade och kan se det hela som ett minnesvärt äventyr 😀
 
Nu är det hög tid att börja göra mej klar för kvällens äventyr.....ha det bäst och hoppas ni har lite vårsol därhemma att njuta i 😎 Kramar från oss 🤗
 
Smygtränar på att ta över båten
 
Kvällsmys
 
Utsikt från vår VIP lounge
 
St:John, Antigua 
 
Jolly Beach, Antigua 
 
Barhäng på Jolly Beach 
 
Kvällshäng.....
 
"Vår" lilla båt som tog oss till Marigot Bay
 
Mera båt.....
 
Innan det tog för hög fart för att fota.......
 
Det här huset är Mick Jaggers.....
 
Här kom vi iland.....Marigot Beach 
 
"Vårt" lilla strand läger.....
 
Nice......
 
Väntar på att bli upphämtade......
 
Ett gäng grabbar som hoppade från klippan....simmade ut till vår båt och tiggde läsk....
 
Serenade of the Seas
 

Kommentarer
Postat av: Broder

Hahaha....stå på en strand å vänta på någon som redan fått pröjs. Kan va spännande, tur att någon kom iallafall. Ha de bäst, flodhäst.

2017-04-01 @ 11:50:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0