Curaçao och Aruba

Idag kom vi till Oranjestad på Aruba. Det är bara halvdag idag eftersom vi ska avgå tidigt på em så vi hade bestämt att vi skulle vara uppe med tuppen och komma iväg tidigt till Palmbeach som är favoriten här. Men i morse när klockan ringde klockan sju så tänkte vi om lite.....🤔😳🙄😴 Vi var lite trötta så vi tog lite sovmorgon till åtta. Käkade frukost och segade runt lite och till slut bestämde vi att strunta i beachen och stanna på stan i stället. 
Så vi gick av båten och strosade runt lite på stan som är väldigt trevlig....snygg och fin 😊 Tyckte att den kändes så lugn och ovanligt lite folk ute mot vad det brukar. När vi kom in i favorit gallerian såg vi att nästan allt var stängt......konstigt tyckte vi tills vi kom på att det är ju söndag idag....🤥 Tji fick vi i våra shoppingplaner.
 
Men det blev iallafall några småsaker på den lokala marknaden. Bl.a. en liten symbolisk present till våra vänner Lorraine och Pat som har 40 årig bröllops dag i morgon. Pat och Lorraine är ett par från Boston som vi har kryssat med tre gånger förut tillsammans med några andra par från Boston och ni som hängt med i bloggen tidigare vet kanske att vi inte varit så jätte förtjusta i dom tidigare men den här gånger är dom helt ok.....kanske för att inte de andra är med......
 
Det var otroligt hett ute....riktig kvävande hetta....så när mannen började bli kinkig och ville gå hem hade jag inte så mycket emot det. Vi tänkte sätta oss på pooldäck och softa lite....plaska i poolen. Men när vi kom upp på pooldäck brakade det loss ordentligt. Det blixtrade och dundrade och regnet fullkomligt vräkte ner. Åskan var rakt ovanför oss och blixtarna kom samtidigt som det smällde så solstolarna nästan hoppade.....lite läskigt faktiskt och vi var tacksamma över att vi inte kom iväg till beachen idag. 
 
Nu sitter vi vid inomhus poolen och myser.....hör hur regnet smattrar på glastaket......
 
I går var vi på Curaçao. Där var vädret fantastiskt och när det är soligt blir det lite för varmt att gå omkring för mycket och vi hade bestämt att åka till Cabana Beach. Men vi haffade ingen taxi utanför terminalen som man kan göra utan vi valde iallafall att gå in till stan och ta taxi därifrån. Det är alltid lika mysigt att gå den vägen. Rent och snyggt med fina hus. Det känns att det är en lite "rikare" ö som har stöd från Holland. När vi väl kom in till stan var det så svettigt ute så vi tog första bästa taxi. Såååå skönt att komma till beachen när det är så varmt. Härliga timmar på Cabana innan vår taxi som vi bokat kom och hämtade oss punktligt 15.30.
 
Nu har vi klarat av alla stopp för den här gången och sätter full fart upp mot Fort Lauderdale, Florida. Två sjödagar kvar innan vi kommer till Florida på onsdag morgon. 
 
Nu kanske jag ska gå ner i hytten och softa lite....so for now....bye bye
 
Willemstad på Curacao
 
Den obligatoriska bilden......samma varje år 🙄😀
 
På väg in till stan
 
Typ samma bild varje år.....stora bron över till stan om man åker bil.....
 
Gång bron som vi går över när vi ska till stan 😀
 
Härliga Cabana Beach 
 
Här kan man sitta och hänga om man inte vill ligga i solstolen
 
Eller så badar man bara......
 
Det finns en cool bar att hänga i oxå med väldigt goda toast.
 
Mera bar
 
Formel kväll på båten
 
Snygging 😘
 
"Vår" bar kille kommer från Ukraina
 
Lorraine och Pat som har 40 årig bröllopsdag på måndag
 
Glatt återseende av en barkille som vi har kryssat med ett par gånger förut. Vi visste att han var ombord men inte sett honom förrän han dök på oss härom kvällen. Adrian från Filippinerna 😀
 
Liten överraskning från vår busiga hyttstädare......vi trodde en sekund att  vi gått in i fel hytt 🤔🤣🤣  Tvn var på och var uppvriden mot sängen.  
 
När man vaknar på morgonen och tittar ut och ser denna lilla buske så vet man att man kommit till Aruba.
 
Oranjestad på Aruba - Happy Happy 😎
 
Denna lilla kryssningsbåt ligger här nästan varje gång vi kommer hit.....inte så stor....
 
Fina shopping gallerior......
 
Lite annat än Nacka Forum 😜
 
Liten paus i den tryckande hettan
 
Här precis utanför en galleria bor det leguaner.....vi ser dom varje gång vi är här. Ser ni den?? 🤔
 
Kanske ska hyra en sån här nästa gång vi kommer hit 🤣
 
Sitter nu här och hör regnet skvala och åskan dundrar utanför och är ganska glada över att vi inte sitter på beachen 😃😃

Kommentarer
Postat av: Gunnel

Härliga dagar förutom åskan förstås

2017-10-30 @ 05:47:28
Postat av: Sandra

Hej hopp!
Hoppas allt är bra? Här är det fint 😍
Haha, va snopet för er. Menmen det kommer fler shopping dagar för er del :)
Sola och bada mycket nu, för när ni minst annat det är ni hemma i vinterlandet igen 😍😍

2017-10-30 @ 18:35:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0