Bonita och Fort Myers Beach

Idag är det påskafton och jag hoppas att ni haft en skön dag med god mat och massor av ägg 🐣🐣🐣 Vi har haft en fantastisk härlig dag trots att solen inte ville visa sig idag.
 
Igår morse kom vi fram till Fort Lauderdale och det var dax att kliva av båten. Så efter en sista frukost och sen lite köande i tullen så kom vi till sist ut så vi kunde ta en taxi till HERTZ där vi skulle hämta vår hyrbil. Denna gång fick vi en svart KIA Sorento. Vi packade in oss och alla våra väskor oxh sen drog vi iväg mot Fort Myers. Vi tog Alligator Alley för att ta oss tvärs över Everglades. En evighets lång raksträcka genom ödemarken där man ibland får se lite alligatorer 🐊🐍😝 
Att köra till Fort Myers Beach från Fort Lauderdale tar ca 2 och en halv timme men vi hamnade i värsta trafiken så det tog närmare 45 minuter extra. (Vi bor på en liten landremsa kan man säga med vatten runt om, mitt i en nationalpark 😀 med stränder precis överallt så det är massor av folk på vägarna.....det finns bara en väg med en fil så det blir lite mycket nu när ungarna här har lov denna vecka och alla ska vara i sitt strandhus på Fort Myers Beach. Förhoppningsvis blir det lugnare nästa vecka.)
 
Våran lägenhet ligger i Lovers Key State Park och det tillhör faktiskt Bonita Springs men bron över till Fort Myers Beach går alldeles utanför där vi bor.
 
När vi kom igår så tänkte vi kolla runt lite innan vi tog ut allt bagage. Vi  åkte upp till 9:e våningen och försökte komma in i lägenheten. Jag har ju haft kontakt med ägaren vi email och fått alla koder som behövs att komma in. Istället för nyckel finns kodlås på dörren och det är ju smidigt. Men dörren ville inte öppnas.....hur mycket vi än knappa in koder och ryckte i dörren så förblev den låst.....vi åkte ner till en reception som fanns och frågade de vad vi skulle göra....men de sa att dom inte kunde göra något utan vi måste ringa ägaren......så jag ringde...inget svar.....fan tänkte vi....nu har vi blivit blåsta.....och vad tusan skulle vi göra då??? Får till internetet så jag kunde koppla upp mej och skickar ett surt email till ägaren som ringer upp 5 minuter senare. Det visar sig att vi gått in i fel hus.......snacka om pinsamt 🤣🤣😇😇 Det finns tre hus att välja på och vi tar fel......och vi var glada för att ingen kom när vi stor och ryckte och slet i lägenhet 906 i fel hus. En liten tröst var iallafall att Gina som ägaren heter sa att vi inte är de första som går fel.
 
Vi kom till slut till rätt hus och blev glatt överraskade över att det var det huset som låg bäst till med egen liten privat strand förutom poolen. Lägenheten är rätt liten men väldigt ljus och fin med härlig utsikt från nionde våningen. Det är väldigt tyst och lugnt i området med massor av vatten och natur omkring men det innebär att det är eh hel del djur som rör sig oxå.....lite läskigt när vi tog en kvällspromenad i går kväll och ser att det rör sig i mörkret. Finns en hel del racconer här omkring. 
 
I morse när vi vaknade var det alldeles molnigt så vi bästämde oss för att gå ut och promenera och kolla läget häromkring. Så vi gick över bron till Fort Mayers Beach sidan och fortsatte längs vägen. Kollade på alla flotta strandvillor som ligger här 😀 När vi kom tillbaka hem ca tre timmar senare gick vi ner på vår lilla Beach. Men det började blåsa lite kyligt så det blev en hemma dag med en bra bok. Fixade sen lite pasta till middag och massor av grön sparris. Så vi har haft en rätt nice påskafton 🐣🐣🐣
 
Nu kommer här lite bilder. Ha en fortsatt härlig påsk 🐣🐔🐤🐣 så hörs vi en annan dag 😘 
 
Stora packardagen på båten i torsdags
 
Sista middagen ombord......här e vår trevliga kypare Clifford. Tysken till höger 😜
 
Sista bilden ombord.....
 
Vår lägenhet......
 
Kombinerat kök/vardagsrum
 
Sovrum
 
Vår balkong
 
Inte helt fel utsikt
 
Mera balkong utsikt......Det är mycket aktivitet på vattnet att titta på
 
Det finns en jättemysig restaurang "Flipper on the Beach" i närheten av vårt hus. Man sitter precis vid vattnet. Vi åt en väldigt sen lunch där igår när vi äntligen hade hittat rätt lägenhet.
 
Fjärde balkongen uppifrån till höger.....det är vår balkong
 
Man måste ha kod till våra grindar för att komma både in och ut.....
 
Där e våran privata lilla Beach 
 
På väg över bron till Fort Myers Beach
 
Nu är vi över bron......
 
Lite strandvillor....
 
Ligger längs med hela vägen......
 
Stora lyxiga kåkar med beachen på baksidan
 
En ganska typisk i stilen på en klassisk strandvilla....
 
En sån brevlåda vill jag ha 😍
 
Vacker blomma
 
Sitter rätt många såna här skyltar......men inte på själva Beach utan bara när det är andra vatten
 
Den här tycker jag är lite obehaglig när det är ormar inblandade 
 
En liten glasspaus i allt traskande.....
 
Den här skylten sitter på vår sida om bron 
 
Vår härliga Beach med bron i bakgrunden
 
Här får ni en liten överblick på hur det ser ut. Ni ser bron över till Fort Myers Beach och Nationalparken på "vår" sida. Vi bor i det första av de där tre ensamma husen till höger
 
Mmmmm......min favorit....grön sparris. Lite större knippen än hemma. Denna för ca 20 kronor 😀

Kommentarer
Postat av: Gunnel

Akta er för alligatorerna och ormarna. De är inga keldjur. Usch för dom. Annars tycker jag att ni fått ett drömboende , Ha en fortsatt glad påsk ,
Kram på er

2018-04-01 @ 06:06:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0