Barbados

Idag har vi varit på den fantastiska ön Barbados. Jag gillar Barbados inte bara för att de har fantastiska beacher utan för att den känns ren och fräsch och rätt modern. När vi kommer hit brukar vi oftast åka till en Beach som heter Boatyard. Det är en väldigt populär beach som de som jobbar på båten oftast åker till. 
 
Men den här gången ville vi åka någon annanstans så vi får se lite mer av ön och inte bara åka den vanliga vägen genom staden Bridgetown. 
 
Vi hittade en taxichaufför som rekommenderade en Beach ca 20 min bort på andra sidan sidan mot var vi brukar vara. Taxichaffören som var en kvinna och heter Lydia var en toppen guide och berättade massor om ön. Vi körde även förbi Rihannas hus där hon var född och bodde innan hon blev känd sångerska. Där stannade hon till så vi kunde ta kort, annars så körde hon som en galning på de smala vägarna. Det är ju alltid lite läskig känsla eftersom de kör på "fel" sida på vägen och har ratten på fel sida.
 
Lydia berättade bl.a. att Barbados har bäst ekonomi av alla öar i Karibien och att det oxå är den dyraste ön att bo på. Det är väldigt mycket rikt folk som bor där permanent eller periodvis. Rihanna har precis köpt en ny villa där för 20 miljoner dollar......
Sen är ju rom tillverkningen väldigt stor på ön och har varit det ända sedan början av 1700-talet.
 
De har väldigt lite brottslighet på ön för fängelserna är otroligt tuffa att sitta i och man får väldigt höga straff så det är ingen som vill ta risken att hamna där. Om någon rånar en turist tex kan han få 10 års fängelse.....Kanske något för oss att ta efter.....🙄
 
Vi kom iallafall fram till beachen som heter Paynes Bay. En fantastisk härlig Beach med vit sand och turkost vatten. Lite stenig botten på vissa ställen för det var flera korallrev utanför som det kom in korallstenar ifrån.
 
Vi blev lite förvånade först när vi kom fram till för det var värsta gudstjänsten mitt på beachen. En predikare och en massa åhörare som satt där under sina paraply i skydd mot solen. Det var ju lite annorlunda. 
 
Vi har haft en fantastisk dag iland men nu ska vi alldeles strax lämna Barbados och tuffa mot Grenada som vi kommer till i morgon.
So for now bye bye 😘
 
Ps. Tyvärr tog batteriet i kameran slut så jag kunde tyvärr inte ta så många kort som jag hade önskat......
 
Peter och Marion är ett par från Canada som vi träffat på tidigare kryssningar. Trevliga med mycket humor. Peter kommer faktiskt från Barbados.
 
Våra amerikanska middags vänner. Linda och Randy. Tyskarna borta igen ☺️
 
I morse hade vi denna utsikt när vi käkade frukost ☺️
 
Huset där Rihanna växte upp i. Gatan har de döpt till Rihannas road
 
Ett monument över de som dog i en flygkrasch på 70 talet
 
Den Gudstjänsten på beachen som vi lyckas komma mitt i. Kändes lite dumt att ta kort på dem så det blev ett litet i smyg.....
 
Här ligger jag och myser....
 
Paynes Bay.....
 
Mera Paynes bay.....
 
Vårt "basläger" idag........
 
Vår chaufför Lydia....
 
Alldeles nyss från vår balkong
 

Kommentarer
Postat av: Broder

Ser väldigt skönt ut, nästa gång så får ni bjuda med mig......

2018-03-26 @ 08:14:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0