St.Kitts och St.Lucia

hej hopp đŸ˜€đŸ˜€â˜€ïžâ˜€ïž Hoppas ni har det bra dĂ€rhemma och att det inte Ă€r för kallt pĂ„ er 😜 Vi har det iallafall toppen. IgĂ„r var vi pĂ„ St. Kitts. Vi hade bestĂ€mt att Ă„ka till den hĂ€rliga Cockle Shell Beach sĂ„ vi haffade en taxi och Ă„kte den dryga 20 min lĂ„nga resa som det tar att Ă„ka dit. SjĂ€lva beachen Ă€r vĂ€l inte en super wow upplevelse men vĂ€gen dit Ă€r fantastisk. Jag blir alltid lika fascinerad av den vackra berg o dal bane vĂ€g som det Ă€r dit. Den hĂ€r gĂ„ngen hade vi en chaufför som var lite rĂ€dd om vĂ„ra liv och körde inte som en galning och vi kunde njuta av utsikten lite extra. Som vanligt stannade vi till för att ta lite kort pĂ„ det som Ă€r mest fascinerande.....att man kan fĂ„ med tvĂ„ olika hav pĂ„ samma bild 🙄😀 Karibiska havet och Atlanten......(se bilder nedan 😀) 
 
Vi hade sen ett par hÀrliga timmar pÄ beachen innan vÄr chaufför kom och hÀmtade upp oss pÄ utsatt tid. Det Àr ett gÀstvÀnligt folk hÀr (som pÄ de flesta karibiska öar) och de tar aldrig betalt för taxin förrÀn de har hÀmtat upp oss och lÀmnat av oss vid bÄten igen. Det kÀnns rÀtt tryggt för dÄ kÀnner man sig mer sÀker pÄ att det Àr nÄgon som verkligen kommer sÄ man inte stÄr dÀr och missar bÄten för att man inte hittat nÄgon taxi tillbaka. 
 
Idag har vi varit pÄ den vackra ön St. Lucia. Vi har ju varit hÀr rÀtt mÄnga gÄnger nu och det finns ju vÀldigt mÄnga hÀrliga beacher att Äka till och vi har haft lite olika favoriter men förra Äret nÀr vi var hÀr hade vi fÄtt ett insider tips om en magisk plats som vi sÄ klart testade. Det var fantastiskt sÄ vi gjorde en repris idag. Tog en vattentaxi till ett stÀlle som heter Marigot Bay. Ett mysigt litet stÀlle som igentligen Àr en resort och det Àr lugnt och skönt och inte en massa folk. 
Den hÀr taxiresan som tar ca 20 min med en vÀldigt snabbgÄende bÄt betalar man för bÄde tur och retur direkt.....var lite nervös första gÄngen att de inte skulle dyka upp men de kommer sÄ snÀllt pÄ avtalad tid. 
 
Vi har alltsÄ haft en underbar dag och nu sitter jag pÄ balkongen och ser Castries som stan heter bli mindre och mindre medans vi tuffar ut pÄ havet igen.
 
Snart dax att fixa sig iordning för kvĂ€llens Ă€ventyr och middagen. Vi har förresten fĂ„tt tillbaka tyskarna till vĂ„rt bord i matsalen.....men de hĂ„ller sig rĂ€tt lugna nu och paret frĂ„n Michigan Ă€r jĂ€ttetrevliga sĂ„ vi har rĂ€tt kul under middagen 😀
 
MĂ„ste göra av med gratis spelen vi fĂ„tt 😀
 
St. Kitts frÄn balkongen
 
VĂ€gen till Cockle Shell Beach
 
TvÄ olika vatten pÄ samma bild. Till vÀnster Atlanten och till höger Karibiska havet. Vi ska lÀngst bort.
 
Paparazzi.....
 
Njuter av utsikten 
 
Karta dÀr ni ser hur de bÄda haven Àr pÄ st Kitts 
 
En liten snutt av Cockle Shell Beach 
 
Badpojke....
 
.....och badflicka â˜ș
 
Ön lĂ€ngst bort Ă€r St.Kitts syster ö Nevis
 
Beach....
 
Det Àr ganska torrt hÀr....skulle behövas lite av vÄrt regn.....
 
 Puss 😘
 
St. Lucia - utsikt frÄn vÄr balkong. Inte helt fel att nyvaken gÄ ut pÄ balkongen och se detta
 
NĂ€r man ser detta lilla hus sĂ„ vet man att man Ă€r pĂ„ St Lucia 😀
 
StÄr och vÀntar pÄ vÄr taxibÄt
 
Onboard 😀
 
NĂ€rmar oss Marigot Bay....
 
HÀr Àr vÄr lilla taxibÄt
 
VĂ„rt lilla nĂ€ste i ett par timmar 😀
 
Litet men rÀtt mysigt
 
Finns en restaurang dÀr borta oxÄ....
 
En snubbe som gjorde fina skĂ„lar av palmblad. Jag köpte en liten skĂ„l av honom och dĂ„ gjorde han den fina fĂ„geln till mej. TyvĂ€rr sĂ„ blĂ„ste den av bĂ„ten nĂ€r vi Ă„kte hem đŸ˜łđŸ€„
 
PÄ vÀg att lÀmna Marigot Bay......SÄ faktiskt en segelbÄt med svenska flaggan pÄ
 
Denna klippa Àr med pÄ nÄgon inspelning av Pirates of Caribbean 
 
Det Àr mÄnga som brukar hoppa frÄn denna klippa. Ser ni killen som Àr pÄ vÀg ner.....
 
Hemma igen.....😀😀

Kommentarer
Postat av: Broder

Ville se Benke hoppa frÄn klippan

2018-03-25 @ 15:26:39

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0